Hjelper deg å gjøre det selv!

Det var en gang en mann som ønsket å bygge et lagerbygg. Slik kunne historien om nettbutikken Byggenkelt startet hvis det var et tradisjonelt eventyr. Denne historien er om en moderne butikk som har tatt gamle håndverkstradisjoner inn på Internett.


Her konstruerer Lars tegninger til robuste bygg.

Lars Hoås hadde behov for et lagerbygg i en annen nettbutikk og ønsket å gjøre det selv på en enkel måte, og få et solid resultat. Han lette på nett etter tegninger, og fant ikke detaljerte nok beskrivelser om for eksempel hvordan en bygger en takstol. Han trengte noe raskt, men så seg nødt til å tegne den selv, for så å bygge lagerbygget. Som ingeniør med bakgrunn i konstruksjon og mekanisk design gikk han systematisk til verks og var fornøyd med resultatet selv om det hadde vært tidsbesparende å kunne kjøpt dette og få bygd det med en gang.


Som i andre eventyr, gikk det først tre måneder før ideen om Byggenkelt ble født. Og siden Lars lever i virkeligheten, tok det realistisk sett et år før butikken var opp og gikk den 1. januar 2017. Byggenkelt blir nå drevet sammen med ingeniørkollega Emil Sverrisson og har i dag 170 tegninger til salgs og noen gratis tegninger. Emil er den som er mest datakyndig og sørger for et sømløst opplegg bak panseret på nettbutikken.


Lars vil gjøre det enklere for deg å gjøre det selv og tilbyr support til alle kunder.

Vi leverer tegninger med detaljerte lister over materialbehov, kapp og dimensjoner på en systematisk måte slik vi selv ville ønsket det. Det er bygg og tegninger på et enkelt nivå siden vi ikke er byggmestere. En «handy» person kan få en god beskrivelse for noen hundrelapper, både for innkjøp og å bygge selv, sier Lars Hoås som er en som liker å gjøre det selv.


Ved spørsmål og tips fra kunder om andre bygg, vurderer vi om det er marked for det før vi bestemmer oss for om det blir tegnet for salg. Vi vil være tydelige på at om kunder ønsker skreddersydde løsninger, er det en byggmester som trengs. Vi ønsker at våre tegninger kan være til inspirasjon og effektivisere arbeidet med å bygge selv. Så har du en «handy» drøm om egen garasje, er den bare et tastetrykk unna for å bli realisert.
Lars gir deg sine 7 gode «handy» tips!


Laget i samarbeid med