Rema 1000-ektepar stortrives på Ågotnes!

Lise og Thor-Vidar har begge vært i dagligvarebransjen siden tenårene og har det som livsstil. Ekteparet etablerte seg på Ågotnes i 2008 og drømte om å starte opp egen butikk sammen. Torsdag 2. juli 2009 åpnet de Rema 1000 på Ågotnes og gleder seg hver dag til å gå på jobb!


Storfamilien Bak fra venstre: Thor-Christian (T.C.), Lise og Silje. Foran fra venstre: Thor-Vidar og Kenneth. Kristine var ikke til stede på bildet.
Storfamilien: Bak fra venstre: Thor-Christian (T.C.), Silje og Lise. Foran fra venstre: Thor-Vidar og Kenneth. Kristine var ikke til stede på bildet.

I Grønebakkane på Ågotnes bor familien på seks med hunden Max. Når jeg ringer på, blir jeg møtt med foreldre som holder hund og en ivrig fireåring i sjakk og blide ungdommer. Her kjenner en seg velkommen fra første sekund, og blir begeistret invitert inn av yngstemann som har en utemmet gjestfrihet som bare 4-åringer har. Vi liker å sitte på kjøkkenet, sier Lise og inviterer meg inn.

Butikken blir som en ekstra «baby» i familien sier far i huset og innrømmer at han har hatt dårlig samvittighet innimellom for at butikken har tatt mye tid. Noen ganger er det vanskelig å finne balansen mellom familien sine behov og jobben som kjøpmann. Kjærestetid finner de med å ta en helg i byen for å koble av. De mener det er viktig for å kunne ta vare på familien og holde gnisten ved like i en travel hverdag.

Han fikk interesse for faget da han startet i butikken til sin onkel som 13-åring, og nå tar jeg egentlig aldri helt fri. Thor-Vidar tok maskinist-utdannelse i ungdomstiden og arbeidet som ekstrahjelp på butikken ved siden av. Dagligvarebransjen ble mer og mer interessant etter som årene gikk, og han valgte å satse på det da han var tidlig i 20-årene. Som 30-åring skaffet han seg sin første butikk og ble kjøpmann som sin onkel. Det var et stort valg som han aldri har angret på.


Om det blir dagligvare eller underholdningsbransjen på yngstemann, gjenstår å se.

Latteren henger løst i familien når ekteparet forteller at de også var kjærester en måned da Lise var 17 og Thor-Vidar 22. De forsvant hver sin retning og møttes igjen over ti år etter. Som tatt rett ut fra en kjærlighetsfilm ser de hverandre i kirka i et bryllup der de fant tonen igjen og har holdt sammen siden. Når de trengte større bolig, flyttet de fra Vadmyra til Ågotnes og stortrivdes fra første stund.

-Det er en annen puls her, vi lever livene våre og kjører barn til og fra aktiviteter med Lise som logistikksjef. Hun er stolt fyllingsdøl, medlem av Bataljonen og ivrig Brann-supporter. Når Nest-Sotra spiller mot Brann, heier ekteparet på hvert sitt lag. Dans har også vært en lidenskap for Lise fra folkedans som barn til swing som voksen. Som 18-åring tok hun en butikkjobb ved siden av skolen, og fortsatte siden hun likte jobben og særlig kundekontakten. Hun startet opp i ferskvaredisken og lekte med tanken om å bli butikkslakter, men slo det fra seg siden hun ville jobbe i Rema 1000, som ikke trenger butikkslaktere.

I helgene drikker Thor-Vidar kaffe fra en retro kopp tanten har funnet på bruktbutikk.

På spørsmålet om hvordan det er å jobbe sammen, forteller de at de har mange ulike steder å arbeide på hvis de trenger «luft». -Han er sjef på jobb og det går helt greit, sier Lise. De har vært så heldige å ha hatt familie på begge sider som har stilt opp for å få alt til å henge sammen i de mest travle periodene. -Vi er på en måte en Rema 1000 familie, sier de. På Skåtøy utenfor Kragerø har de familie som de har stående invitasjon til hvis de trenger en tur på «hytten», som Lise kaller gjesterommet der. Det er morsdag, og det lukter sosekjøtt på kjøkkenet. -Lise tenker på alle, sier mannen og er tydelig stolt og rørt over at hun velger å besøke farmor på morsdagen. Så enkelt kan det sies.


Reportasjen er laget i samarbeid med REMA 1000 Ågotnes