Rema 1000-ektepar stortrives på Ågotnes!

  Lise og Thor-Vidar har begge vært i dagligvarebransjen siden tenårene og har det som livsstil. Ekteparet etablerte seg på Ågotnes i 2008 og drømte om å starte opp egen butikk. Torsdag 2. juli 2009 åpnet de Rema 1000 på Ågotnes.


  Storfamilien; Thor-Vidar, Max, Lise, Thor-Christian (T.C), Kenneth og Silje. Kristine var ikke til stede på bildet.

  I Grønabakkane på Ågotnes bor familien på seks med hunden Max. Når jeg ringer på, blir jeg møtt med foreldre som holder hund og en ivrig fireåring i sjakk og blide ungdommer. Her kjenner en seg velkommen fra første sekund, og blir begeistret invitert inn av yngstemann som har en utemmet gjestfrihet som bare 4-åringer har. Vi liker å sitte på kjøkkenet, sier Lise og inviterer meg inn.


  Butikken blir som en ekstra «baby» i familien sier far i huset og innrømmer at han har hatt dårlig samvittighet innimellom for at butikken har tatt mye tid. Noen ganger er det vanskelig å finne balansen mellom familien sine behov og jobben som kjøpmann. Han fikk interesse for faget da han startet i butikken til sin onkel som 13-åring, og nå tar jeg egentlig aldri helt fri. Kjærestetid finner de med å ta en helg i byen for å koble av. De mener det er viktig for å kunne ta vare på familien og holde gnisten ved like i en travel hverdag. Når ekteparet forteller at de også var kjærester en måned da Lise var 17 og Thor-Vidar 22, blir de møtt med store øyne og hevede øyenbryn fra en tenåring i huset. -WHAT?


  Om det blir dagligvare eller underholdningsbransjen på yngstemann, gjenstår å se.

  Latteren henger løst i den uhøytidelige atmosfæren i hjemmet og foreldrene blir litt pinlig berørt. Det har seg slik at de hadde en måned som kjærester før de forsvant hver sin retning og møttes igjen over ti år etter. Som tatt rett ut fra en klassisk kjærlighetsfilm ser de hverandre i kirka i et bryllup. Han var blitt kjøpmann året før og var full av pågangsmot og selvtillit. På bryllupsfesten gikk han rett bort til henne og pekte bestemt og smilende; -DU skal være med på nachspiel etterpå! De fant raskt tonen igjen og har holdt sammen siden.


  Når de trengte større bolig, flyttet de fra Vadmyra til Ågotnes og stortrivdes fra første stund. -Det er en annen puls her, vi lever livene våre og kjører barn til og fra aktiviteter med Lise som logistikksjef. Hun er stolt fyllingsdøl, medlem av Bataljonen og ivrig Brann-supporter. Når Nest-Sotra spiller mot Brann, heier ekteparet på hvert sitt lag. Dans har også vært en lidenskap for Lise fra folkedans som barn til swing som voksen. Som 18-åring tok hun en butikkjobb ved siden av skolen, og fortsatte siden hun likte jobben og særlig kundekontakten. Hun startet opp i ferskvaredisken og lekte med tanken om å bli butikkslakter, men slo det fra seg siden hun ville jobbe i Rema 1000, som ikke trenger butikkslaktere.


  I helgene drikker Thor-Vidar kaffe fra en retro kopp tanten har funnet på bruktbutikk.

  På spørsmålet om hvordan det er å jobbe sammen, forteller de at de har mange ulike steder å arbeide på hvis de trenger «luft». -Han er sjef på jobb og det går helt greit sier Lise. De har vært så heldige å ha hatt familie på begge sider som har stilt opp for å få alt til å henge sammen i de mest travle periodene. -Vi er på en måte en Rema 1000 familie, sier de. På en øy utenfor Kragerøy har de familie som de har stående invitasjon til hvis de trenger en tur på «hytta», som Lise kaller gjesterommet der. Det er morsdag, og det lukter sosekjøtt på kjøkkenet. -Lise tenker på alle, sier mannen og er tydelig stolt og rørt over at hun velger å besøke farmor på morsdagen. Så enkelt kan det sies.

  logo_ABC_Solid_Text.png

  Vi hjelper gjerne dere med å bli mer synlige! Les mer her

  © 2020 ABC Digital
  Org 913747569

  Telefon 98042844

  eller send oss e-post